Meidän luokka on tehnyt viikon ajan animaatioita. Animaatioiden tekoa meille tuli opettamaan Videovankkuri-projektista Sonja Viljanen. Animaatioita teimme kahdesta tarinasta:  Aaronin kirjoittama Nalle Puhin hunajaretki, jonka aiheen varmaan arvaatkin  ja Veeran Hopea Melodia, joka on surumielinen tarina menettämisestä ja ystävyydestä.

Animaatioita varten piirsimme valmiiksi henkilöt ja kokosimme ne sinitarralla yhteen, jotta kädet ja jalat voivat liikkua. Animaatio tehdään liikuttamalla paperihahmoja vähän kerrallaan ja ottamalla kuvia peräkkäin ja liittämällä ne sitten yhteen. Sen lisäksi tarvitsee nauhoittaa puheenvuorot ja muut äänet, joita käytetään. Musiikin teimme itse musakoneella. Noin minuutin tuotoksen tekemiseen meni kokonainen koulupäivä. Se oli työlästä ja hauskaa.

Koko animaatioprojekti oli kiinnostava ja oppi uutta ja ainakin osa meistä muistaa, että sekuntia varten  otetaan 12 kuvaa. Animaatio on kuin taiteen tekemistä; se on vapaata ja rauhallista, eikä siinä oikeastaan ole oikeaa vastausta kuten vaikkapa matematiikassa. Toivoisimme, että tällaisia viikkoja olisi useammin!

Animaatioitamme voit katsoa pääsiäisen jälkeen netistä: http://kelaamo.fi/edu/elokuvat ja kuvia työskentelystä: facebook/videootit/videovankkuri.

t. Aada, Peppi, Joonas, Mikael, Veera, Anni, Marleena, Wanda + 20 muuta

DSCN0904-normal.jpgDSCN0902-normal.jpgDSCN0899-normal.jpg