6B oli helmikuun ensimmäisen viikon ajan leirikoulussa Keski-Suomessa. Paikan nimi on Piispala ja se sijaitsee Kannonkoskella.

Matkassa oli 17 oppilasta, opettaja ja neljä huoltajaa. Reissu sujui kaikin puolin hienosti, vaikka loppuviikosta muutama kuume- ja vatsatautitapaus hieman haittasivat kokonaisuutta.

Piispala sijaitsee keskellä metsää Kivijärven rannalla. Siellä on vierailijoiden käytössä uima-, jää-, jalkapallo- ja keilahalli. Yöpymispaikkoja on maksimissaan jopa kolmisensataa ja ne ovat joko mökki- tai asuntolatyyppisesti sijoitettu ihan keskelle aluetta niin, että mihinkään kohteeseen ei ole pitkää matkaa.

Piispala on perustettu nykykäyttöön leirikeskukseksi kylän vanhan koulun ympärille 1980-luvun alussa. Nykyään tämä vanha koulurakennus, joka näkyy tässä kuvassa vasemmalla, on alueen ruokaravintola. Takana oleva talo on varsinainen päärakennus, jossa sijaitsevat hallintotilat, kaksi liikuntasalia, kuntosali ja joitakin luokkahuonetyyppisiä tiloja.

lk_6-normal.jpg

Meidän leirikoulumme asuinpaikkana oli aivan uusi rakennus, jonka yläkertaan mahduimme mainiosti. Huoneet olivat tilavat ja siistit, Asuintilojen yhteydessä oli suuri oleskelutila, jonka yhteydessä oli pieni keittiö. Rakennus sijaitsi ruokaravintolaa vastapäätä korkeahkon mäen päällä.

lk_7-normal.jpg

Viikon ohjelmassa oli mm. uintiseikkailu, curlingia, keilailua, jousiammuntaa, ekoaseammuntaa, sisäpelejä, seinäkiipeilyä, geoetsintää, vanhasta tavarasta uuden tuunaamista, vanhanaikaista valokuvausta, grafiikkaa sekä runsaasti syömistä (neljä kertaa päivässä). Kiipeily korkean rakennuksen jäistä seinää suoraan ylös oli yksi viikon huimimmista tempuista. Pari oppilasta pääsi lopulta aivan ylös saakka.

Bussimatka vei mennen tullen noin viisi ja puoli tuntia, mutta reissu sujui tosi mukavasti  saarijärveläisen bussifirman kyydissä.

Oppilaat (ja opettaja ynnä vanhemmat) olivat kovin tyytyväisiä leirikoulun antiin jopa siinä määrin, että loppuviikosta alkoi kuulua sellaisia lausahduksia, ettei lähdettäisi ollenkaan kotiin.